Mουλκιώτης:Γιατί δεν εντάχθηκε η Κωπαΐδα στα αρδευτικά έργα του ΤΑΑ

Μπορούμε και αξίζουμε περισσότερα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Οι κυβερνητικοί παράγοντες επισκέπτονται πυκνά την Βοιωτία.                                    

Οι ευρωεκλογές τους υποχρέωσαν να προχωρήσουν σε απόλυτα στοχευμένες επισκέψεις και προεχόντως σε απόλυτα προστατευόμενο περιβάλλον.  

Δεν απάντησε ο  υφυπουργός Θάνος Πετραλιάς, που επισκέφθηκε  την Αράχωβα, γιατί αφαιρέθηκε από τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) το μοναδικό έργο για την Βοιωτία, που αφορούσε το φράγμα στο Λιβάδι και αρδευτικό δίκτυο;      

Δεν απάντησε  ο  ίδιος υφυπουργός ούτε  για την Κωπαΐδα:            

Γιατί δεν εντάχθηκε η Κωπαΐδα στα αρδευτικά έργα του ΤΑΑ και βρίσκεται εκτός Κυβερνητικού σχεδιασμού έκταση  230.000 στρεμμάτων;                                 

Γιατί δεν υπήρξε μέριμνα ένταξης της Κωπαΐδας στο πρόγραμμα ΥΔΩΡ 2.0 με  στα  21  έργα του,  προϋπολογισμού    4,2 δις. που καλύπτουν όλες τις περιφέρειες εκτός Στερεάς Ελλάδας:   Γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται σε καμία προκήρυξη του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που αφορά εγγειοβελτιωτικά και αρδευτικά έργα σε όλες τις περιφέρειες της χώρας;                                                                                                                         Γιατί απουσιάζει η Κωπαΐδα και από την Ανακοίνωση της Διυπουργικής Επιτροπής για μεγάλα έργα προϋπολογισμού 425,5 εκατομμύρια ευρώ, που αφορά αρδευτικά έργα σε διάφορες περιφέρειες της χώρας, εκτός της Στερεάς Ελλάδας:

Αποτέλεσμα των ελλείψεων αυτών, η κατάσταση στην Κωπαΐδα καθημερινά να επιδεινώνεται  και από το έντονο πρόβλημα της λειψυδρίας, που πλήττει τους καλλιεργητές και αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο  απώλειας των εισοδημάτων τους και ανυπολόγιστης ζημιάς.                                                                                                                                       

Η Κυβέρνηση αγνόησε και αγνοεί πλήρως τον αγροτικό τομέα. Με την Υπουργό Εργασίας κ. Μιχαηλίδου, φρόντισε να συνομιλήσει σε «κλειστή» συνάντηση στην Θήβα, μόνο με εκπροσώπους των βιομηχάνων του ΣΕΒ και ΣΒΣΕ, αφήνοντας εκτός και αποκλείοντας  τους εργαζομένους.

Οι επιλογές της Κυβέρνησης της ΝΔ είναι συγκεκριμένες.                                                 

Ο αγροτικός τομέας βρίσκεται εκτός των προτεραιοτήτων της.                    

Άλλαξαν σε 5 χρόνια με κυβέρνηση  ΝΔ,  4 υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και 5 Πρόεδροι  ΟΠΕΚΕΠΕ,που του επιβλήθηκε πρόστιμο και τέθηκε σε επιτήρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.    

Η ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και των Ευρωσοσιαλιστών θα αποτελέσει ανάχωμα στις φιλελεύθερες πολιτικές τόσον στην Ελλάδα όσον και στην Ευρώπη.

Μπορούμε και αξίζουμε περισσότερα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.                                                                                                                                        

Σχετικά